Over ons

Steve & Greet

English translator Steve Mayle

Steve

Steve is het ‘Engelse aspect’ van Mayle & de Vries. Hij startte zijn loopbaan als leraar Engels en toen hij eind jaren tachtig voor de liefde naar Nederland verhuisde, begon hij als freelance vertaler. En dat is hij nog steeds. Sinds 1994 is Steve ook beëdigd vertaler. Hij staat ingeschreven onder nummer 2505 bij het Bureau Wbtv en is daarnaast ook lid van het Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers (NGTV). Naast het meer juridische en formele vertaalwerk, houdt hij juist ook van de zogenaamde wervende teksten (“transcreatie”), voor allerhande commerciële doeleinden.
Uiteraard is hij nergens zonder zijn wederhelft Greet, die hem onder andere helpt bij de finesses van het Nederlands en met het nakijken van zijn werk.

Greet

Greet is geboren en getogen in Groningen en woonde een paar jaar in Londen, waar ze Steve ontmoette. Samen gingen ze terug naar Greet’s roots.
Greet houdt Mayle & de Vries draaiende. Ze is verantwoordelijk voor de boekhouding, aquisitie en office management. Daarnaast zorgt ze ervoor dat Steve de nuances van het Nederlands niet mist in zijn vertalingen en vertaalt ze zelf zo nu en dan ook. Naast het managen van hun bedrijf, schrijft Greet een de column “Eet van Greet” in de plaatselijke krant, heeft ze een boek met dezelfde titel geschreven en runt ze een Bed & Breakfast, de Halve Maan, in hartje Groningen.

Greet de Vries

Op zoek naar een betrouwbare vertaler Engels die snel kan leveren, zonder in te boeten op kwaliteit? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.